lördag 7 juli 2012

Tekakor med havregryn

Här är receptet på bröden som var på bilden i tidigare inlägg.
Lätta och goda! Allra godast om man tar upp dem direkt från fysen ovh tinar i micron =)


Tekakor med havregryn.

Gräddas i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter

3 dl havregryn och 5 dl vatten kokas ihop till en gröt.
Smält 100 g smör i gröten och häll sedan i 5 dl mjölk.

Rör ihop 100 g jäst med 1 1/2 dl sirap.

Blanda i gröten och vetemjöl till en smidig deg.

Kavla ut ca 1 cm tjockt och stansa ut runda kakor.
Lägg på plåt och nagga.
Jäses på plåten i 30 minuter.
 







5 kommentarer:

jenny sa...

Hur mycket vetemjöl använde du ungefär?

Jessica sa...

Lite över ett halvt paket, lite i taget. Jag har ingen assistent när jag gör, så jag har i mjöl så att det går att knåda uten att det fastnar på händerna och på bänken.

Så har jag mjöl under när jag kavlar, så när jag är färdig är det ca en fjärdedel kvar av påsen.

Luiza sa...

Ska definitivt prova dessa till söndagsfrukosten imorgon . Om jag hinner ;).

Kramar

mammaTEA sa...

sv
Tack för ditt grattis när lillebror föddes! Det värmer.

monia sa...

Var gärna med i mina tävlingar :)Du kan vinna barnkläder, supersmarta nappar, ett egendesignat iphone-skal, valfria solglasögon, samt inredning :) Kika in under TÄVLINGAR, det kan ju vara just DU som vinner :)